Tervetuloa Jekun aamukahveille ke 12.8.2020

Tule mukaan kuulostelemaan Jekun jäsenten kesäkuulumisia ja suunnittelemaan syksyä. Tavataan aamukahveilla ke 12.8. klo 8.30 Crazy Townilla.

Ilmoittaudu viimeistään pe 7.8.2020. https://forms.gle/AeGAAdGzH7uXqZhe6

Tervetuloa!

Mikäli joudut peruuttamaan ilmoittautumisesi, laitathan viestiä info@jekku.fi

Nyt nautitaan kympillä! -tapahtuma syyskuussa

Jekku ry järjestää syksyllä 2020 uuden ravintolatapahtuman Jyväskylän keskustassa. Ajatuksena on hyödyntää yhdessä tekemisen ja yhteismarkkinoinnin voimaa.

Tapahtuman idea on yksinkertainen:

 • Jokainen osallistuva ravintola tarjoaa yhden tai useamman valitsemansa annoksen tarjoushintaan 10 €
 • Annokset eivät lähtökohtaisesti ole lounasannoksia vaan ravintolan a’la carte-listalta tai tapahtumaa varta vasten toteutettuja annoksia
 • Annoksia voi ostaa klo 14 jälkeen
 • Tapahtuman koordinaattori Jekku ry markkinoi tapahtumaa ja samoin kukin osallistuva ravintola markkinoi tapahtumaa omissa kanavissaan
 • Annosten kuvat ja kuvaukset kootaan Jyväskylän keskustan yhteiselle sivustolle www.jyvaskylansydamessa.fi sekä someen
 • Käytetään yhteistä #nytnautitaankympillä
 • Kampanja-aika kahdeksan päivää pe-la 11.-19.9.2020

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda Jyväskylän keskustan monipuolista ravintolatarjontaa esille ja houkutella keskustaan uusia asiakkaita matalalla kynnyksellä.

Tapahtuman osallistumismaksu Jekun jäseniltä 50 €+ alv. (Jekun jäsenyys alk. 40 € + alv/vuosi) Lisätietoa jäsenyydestä. Osallistumismaksu muilta kuin jäseniltä 100 € + alv. Kaikki osallistumismaksut käytetään tapahtuman markkinointiin. Eli mitä enemmän yrityksiä mukana, sitä enemmän rahaa markkinointiin.Tapahtuma toteutetaan, mikäli vähintään kahdeksan ravintolaa on mukana.

Haluatko olla vielä suunnittelemassa tapahtumaa? Osallistu suunnittelupalaveriin ti 4.8.2020 klo 14.30 Ravintola Sohwilla! Olettehan mukana tapahtumassa? Ilmoita ravintolasi tapahtumaan! (viimeistään 24.8.2020)

Pyydä Jekun hallitus kylään!

Jekun hallitus haluaa tutustua jäsenyrityksiinsä ja kuulla jäsentensä kuulumisia. Hallituksen väki tulee mielellään piipahtamaan jäsenyritystensä luona.

Jos sinulla on mielessä jotain, johon haluat muutosta tai vaikuttaa, kutsu hallituksen väki käymään! Hallitus aloittaa tourneen jäsentensä luona syksyllä 2020.

Kutsun voit välittää toiminnanjohtajan kautta, minna.kankainen@jekku.fi.

Ihanien Putiikkien kesäkamppis

Jokaisella yrittäjällä on varmasti oma voimalauseensa, joka auttaa selviämään hankalista ajoista. Tai yrityksellä on arvolupaus, joka on kaiken yritystoiminnan taustalla.

Haluamme nyt koota näitä näkyville! Ajatuksena, että voimalauseet tai arvolupaukset tuodaan esille yritysten näyteikkunoissa ja sosiaalisessa mediassa. Voimalauseet ja arvolupaukset tulostetaan Ihanat Putiikit ikkunateipeiksi ja niitä jaetaan sekä Ihanien Putiikkien somekanavissa että Jyväskylän sydämessä some-kanavissa. Ja mielellään jokainen putiikki myös jakaa toisten voimalauseita/arvolupauksia tai vähintään tykkää ja kommentoi niitä.

Mikäli haluat olla mukana tässä Ihanat Putiikit voimalause-/arvolupauskamppiksessa, laita oma voimalauseesi tai arvolupauksesi sähköpostilla minna.kankainen@jekku.fi pe 12.6. mennessä. Huomaathan, että tekstin ei kannata olla kovin pitkä, sillä se tulostetaan A3-kokoiseen teippaukseen ja sen pitäisi olla hyvin näkyvillä ohikulkijoille.

Kampanjaan osallistuvan yrityksen tulee olla Jekun jäsen ja täyttää Ihanat Putiikit -yrittäjän kriteerit (eli olla ketjusta riippumaton kivijalkamyymälä Jyväskylän keskustassa)

Jos sinulla on tästä jotain kysyttävää, niin otathan yhteyttä!

Ihanat Putiikit osaksi Jekun toimintaa

hanat Putiikit -kaupunkibrändin konsepti on siirtynyt osaksi Jekku ry:n toimintaa toukokuussa 2020. Jekku ry ja Sisustuskärpänen ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen, jonka myötä Ihanat Putiikit -konseptia toteutetaan yhteistyössä seuraavina vuosia.

Ihanat Putiikit- kaupunkibrändin toimintakonseptin tavoitteena on nostaa kaupunkikeskustojen kiinnostavuutta ja tukea paikallisten kivijalkaliikkeiden yhteismarkkinointia. Valtakunnallisesti tunnetuksi tähtäävä Ihanat Putiikit®-kaupunkibrändi yhdistää ketjumarkkinoinnin massavoiman ja paikallisten, pienten toimijoiden omat yksilölliset markkinointi-ideat ja -perinteet.

Ihanat Putiikit -kaupunkibrändin puitteissa on toteutettu Jyväskylässä mm. seuraavia tapahtumia vuosien 2016-2019 aikana:

 • Ihanat Putiikit-katutapahtuma keväällä 2019
 • Putiikkipassi, kivijalkaliikkeiden yhteinen etukortti
 • Putiikkisuunnistus, tempaus joka ohjaa kaupunkilaisia sisälle putiikkeihin
 • Ihanat valot, näyteikkunakauden avaus
 • Valon kaupungin oheistapahtuma
 • Ihana Ikkuna -näyteikkunakilpailu

Yhteinen tavoite on, että brändi kasvaa ja kehittyy sopimuskauden aikana. Tämä mitataan mm. someseuraajien määrällä, tapahtumien osallistujamäärillä (sekä kauppiaat että kuluttajat) ja kauppiaiden kokemana euromääräisenä hyötynä.

Sopimuksen myötä Ihanat Putiikit -konseptin toimintaan osallistuvien yritysten tulee olla Jekun jäseniä.

Vastaa kyselyyn!

Ihanat Putiikit -toiminnan kehittämiseksi on ensiarvoisen tärkeää saada yrittäjiltä kokemuksia ja kehittämisideoita. Vastaathan Ihanat Putiikit -kapunkibrändiä koskevaan kyselyyn pe 12.6. mennessä.

Kollektoripartio aloitti toimintansa

Joukko nuoria aloitti siistin kesätyön Jyväskylän keskustassa maanantaina 1. päivä kesäkuuta. Kollektoripartio on Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:n, keskustan kiinteistön omistajien ja Jyväskylän kaupungin järjestämää toimintaa, jonka tarkoituksen on keskustan viihtyisyyden ylläpitäminen.

Kollektoripartiolaiset ovat 4H-järjestön työntekijöitä, ja heidän tehtävänään on auttaa huolehtimaan Jyväskylän keskustan siisteydestä ja puhtaudesta tänä kesänä. Partiolaiset keräävät kaduilta irtoroskia ja siirtelevät vääriin paikkoihin jätettyjä polkupyöriä pyöräparkkeihin. Partiolaiset työskentelevät pareittain arki-iltapäivisin neljä tuntia ja lauantaisin kaksi tuntia kerrallaan.

Lisätietoja: info (at) jekku.fi

Nyt nautitaan! Ravintolat ja kahvilat avaavat jälleen ovensa

Tervetuloa taas nauttimaan Jyväskylän keskustan ihanasta, elävästä ja hurmaavan maukkaasta ravintola- ja kahvilatarjonnasta! Ravintolat ja kahvilat saavat jälleen avata ovensa asiakkaille kesäkuun 1. päivä. Ja saman tien päästään myös terasseille istumaan. Mikä odotettu hetki ♥

Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry kokoaa tietoa kaikkien Jyväskylän keskustan ravintoloiden uudelleen avaamisesta yhteiseen Facebook-tapahtumaan. 

Ravintola- tai kahvilayrittäjä, haluatko mukaan tapahtumaan? Voit julkaista tietoa avaamisesta tapahtumassa täysin vapaasti. Pyydä tapahtuman rinnakkaisjärjestäjäoikeutta tai tee suoraan päivitys.

 

 

 

Kerro mielipiteesi ja näkemyksesi Jekun toiminnasta!

Vastaa Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:n eli Jekun jäsenille osoitettuun kyselyyn. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa jäsenten toiveita, ajatuksia ja kehittämisideoita yhdistyksen toimintaa koskien.

Toivottavasti sinulta liikenee hetki kyselyn täyttämiseen! Kyselyn täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Näistä asioista kysellään mielipidettäsi:
1. Jekun toiminta
2. Jekun jäsentiedotus
3. Jyväskylän sydämessä -brändi

Kyselyn perusteella toimintaa voidaan kehittää jäsenten toivomaan suuntaan ja tarpeita vastaavaksi. Toivomme vastauksia pe 22.5. mennessä. Voit myös aina laittaa palautetta ja toiveita Jekulle sähköpostilla minna.kankainen@jekku.fi tai p. 0405488480

Voit jättää vastauksesi myös nimettömänä. Kiitos vastauksistasi ja aurinkoa kevääseen!

Linkki kyselyyn

******

Jekun toiminnan tarkoituksena on vahvistaa Jyväskylän keskustan vetovoimaa sekä positiivista mielikuvaa keskustasta. Toimintaamme kuuluu mm. verkostoitumis-, koulutus- ja infotilaisuuksia jäsenille ja keskustatoimijoille, tiedotusta jäsenille, medialle ja yhteistyökumppaneille, aloitteita, kannanottoja, yhteismarkkinointia ja yhteisiä tapahtumia.

Vuoden 2019 loppukesällä lanseerattiin Jyväskylän sydämessä -brändi, jonka tarkoituksena on tuoda esille kuluttajia kiinnostavaa sisältöä Jyväskylän keskustasta sekä vahvistaa myönteisiä mielikuvia.